Copyright © 2012 Gremi d'editorials de música de Catalunya.

Política de privacitat
Amb la col·laboració de:

logo1 logo3 logo3

SIMPOSI FREDERIC MOMPOU

17/12/2012
El Simposi Frederic Mompou es va clausurar divendres amb el concert audiovisual El so de la llum, del professor de piano, Adolf Pla, i les imatges sobre Gaudí de Marc Llimargas. El simposi, que s’ha fet del 12 al 14 de desembre, s’ha tancat amb un balanç molt positiu i prop de cent inscrits.
 
Durant tres dies, el simposi Frederic Mompou en el segle XXI ha reunit diferents personalitats per tractar la figura i obra del compositor i músic català des d’una perspectiva molt humana i personal, i més centrada en un àmbit interpretatiu. Els diferents ponents han analitzat la seva figura a través d’estudis, experiències i pensaments, recuperant l’obra d’un músic que fins ara sembla no haver tingut el reconeixement que calia.
 
L’última jornada del simposi va comptar amb la participació de Víctor Estapé i Lluís Vidal. El primer va parlar de les afinitats existents entre el compositor català i Chopin, mentre que el segon va explicar la seva vivència, de veí, i de la vinculació existent entre la música de Mompou i el jazz. També es va celebrar una taula rodona que va reunir Carmen Bustamante, Ramon Coll, Miquel Farré i Albert Attenelle, moderats per la periodista Mònica Pagès.
 
El concert El so de la llum, que protagonitzà la música i el piano d’Adolf Pla i les imatges centrades en l’obra de Gaudí, del fotògraf Marc Llimargas, van posar el punt i final a les tres sessions que han configurat el simposiFrederic Mompou en el segle XXI.