Copyright © 2012 Gremi d'editorials de música de Catalunya.

Política de privacitat
Amb la col·laboració de:

logo1 logo3 logo3

L'Acadèmia Catalana de la Música presenta els Premis Alícia

01/11/2018
L’Acadèmia Catalana de la música presenta els seu nous guardons anuals, els Premis Alícia, amb la intenció de projectar i promocionar de manera transversals els valors artístics, culturals i socials de la música.

El president de l’Acadèmia ha explicat que es vol premiar la música sense distincions de gèneres o estils, sinó per la seva atemporalitat i constància. Els premis Alícia constaran de 15 categories premiades: la trajectòria; l’autoria o composició; la interpretació; la innovació; el talent emergent; el projecte social; el projecte educatiu; la interdisciplinarietat; la internacionalització; la producció discogràfica i/o audiovisual; el periodisme musical; la recerca; el directe; la mediterraneïtat; i les mencions o premis especials.

El fet d’escollir el nom d’Alícia per als premis té una triple explicació: En primer lloc, l’Acadèmia vol fer reflexionar al conjunt de la societat sobre la necessitat de feminitzar el sector cultural i treballar sense prejudicis de gènere. En segon lloc Alícia dona peu a la creativitat i el surrealisme gràcies a l’obra “Alícia al país de les meravelles” i, per últim, es ret homenatge a Alícia de Larrocha, una de les intèrprets catalanes més universals.
 
Per a més informació podeu consultar la pàgina web de l'ACATAM www.academiamusica.cat